Weboldalunk a kényelmesebb böngészés érdekében sütiket használ. Bővebb információt erről az Adatvédelmi nyilatkozatban találhat.
Rendben
Metylan üdvözöljük a Metylan honlapján
Henkel Minőség
Makroflex

  


Metylan folyékony tapétaragasztó koncentrátum


Alkalmas valamennyi tapétatípus ragasztásához. 30 másodperc alatt csomómentesre keverhetõ, 2 perc után felhasználásra kész! Rendkívül erõs, megbízható, hosszantartó ragasztást biztosít. A kiváló kezdeti tapadás ellenére jól igazítható!

1. lépés - A felület elõkészítése tapétázáshoz
A régi tapéta eltávolításához a Metylan tapétaleoldót ajánljuk, amely alkalmas a régi enyves festékek oldására is. A repedéseket és mélyedéseket a megfelelõ réskitöltõ anyaggal töltsük ki. Nem szabad tapétázni nedves, salétromos, penészes felületre. A zsíros, olajos foltokat és a régi anilin festéknyomokat mechanikusan el kell távolítani.

2. lépés - Keverési arányok és kiadósság
Alkalmazási terület Egy flakon koncentrátumhoz (500g) szükséges vízmennyiség (liter) Egy flakon tartalmával ragasztható felület
tekercs m2
Alapozás, elõkenés 10 - 100
Papír és domborított tapéta 5 5 25-30
Vinil és Vlies tapéta 4 4 20-25
Üvegszövet tapéta 3 - 15-20
Fûrészporos tapéta 4 2 20-25
Ha kevesebb ragasztóra van szükség, akkor a kevesebb koncentrátumhoz arányosan kevesebb vizet kell adagolni. (Pl: 250g koncentrátumot a táblázatban szereplõ vízmennyiség felével kell hígítani.)

3. lépés - Elõkészületek a tapétázáshoz
Felbontás elõtt a flakont jól rázzuk fel. A Metylan koncentrátumot a fenti táblázatban elõírt tiszta, hideg vízbe kell önteni, majd 30 másodpercig alaposan elkeverni. Rövid pihentetés után, 2 perc elteltével a keverést ismételjük meg. A ragasztó ezt követõen már csomómentes és felhasználásra kész.

4. lépés - A tapéta felragasztása
A ragasztót egyenletesen hordjuk fel a tapétacsík közepére hosszanti irányban, majd terítsük szét a szélek irányába úgy, hogy a ragasztó mindenütt egyenletesen lefedje a hátoldalt. Elegendõ pihentetési idõ után (kb. 10 perc) A tapétát ragasszuk a falra, majd kefével, gumihengerrel vagy Metylan tapétasimító spatulával a tapéta alá simítsuk ki. A vlies -tapéta mérettartó, ezért a ragasztóanyagot tapétaragasztó henger vagy kefe segítségével célszerû a falra, nem pedig a tapétára felhordani. Gyõzõdjünk meg róla, hogy megfelelõ vastagságban hordtuk-e fel a ragasztót a falra, mielõtt a tapétát felragasztanánk. Egyes, nehezebb tapéták esetében végezzünk próbaragasztást. A tapétagyártó utasításait tartsuk be.

Tartalom: 500g

Termékismertetõ

 

Névjegy | Adatvédelmi nyilatkozat | Használati feltételek